Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Bart Ponte en Pleun de Vlaming. (foto: Anouk Breeman)
Bart Ponte en Pleun de Vlaming. (foto: Anouk Breeman)

Samen smullen bij Happen & Stappen aan Veerpromenade

Papendrecht – Ruim een maand geleden opende Pleun de Vlaming aan de Veerpromenade 13 Happen & Stappen Papendrecht. Je kunt er samen smullen van meerdere kleine gerechten. Een soort tapas dus, maar dan uit de Franse, Italiaanse of Hollandse keuken.

'Food – wine-music' luidt de ondertitel van de nieuwe horeca-gelegenheid op de plek van tapperij De Stoep. "Lekker eten, goede wijn van Ilja Gort en live-muziek. Dat is wat we bieden", vertelt Pleun de Vlaming, die voorheen The Outsider in winkelcentrum Westpolder uitbaatte. "Ik wilde iets nieuws en voor een bruine kroeg alleen komen de mensen niet meer", vertelt hij.

Pleun zocht samenwerking met kok Bart Ponte, die als kind al met zijn moeder bij hem in de zaak kwam. Inmiddels heeft Bart zijn sporen verdiend als kok bij onder meer De Librije. Ook deed hij mee aan het programma Masterclass van Herman den Blijker, waar hij vierde werd.

Die kennis en ervaring proef je terug in heerlijke gerechten, zoals gamba's met meloen, perfecte carpaccio, zalm, kippendijtjes, malse sukade of varkenshaas en spare-ribs die zo van het bot vallen. Of in bijzondere desserts, zoals aardbeien met limoncello-mousse, geserveerd in een trendy kratje. "Mijn favoriet zijn de wentelteefjes met butterscotch en pruimen", zegt Bart. "Of de profiteroles met vanille-ijs en warme caramelsaus." Bij de thee of koffie zijn er versgebakken madeleines en bonbons.

De gerechten kosten 8 euro en worden in kleine porties geserveerd, zodat je samen meerdere varianten kunt bestellen. Voor ossenhaas en eendenborst van de barbecue betaal je wat meer. Met drie gerechten zitten zelfs grote eters vol. Desserts zijn 6 euro.

Voor de lunch kun je er van 11.30 tot 16.00 uur terecht voor soepen, salades, broodjes of verschillende eier-gerechten. Natuurlijk kun je er ook een drankje of koffie drinken. Op de bovenverdieping kun je je met een gezelschap terugtrekken.

"Meestal gaan de tafels in het weekend rond 22.00 uur aan de kant, als de laatste eters klaar zijn. Dan is er live-muziek of een dj, vaak met een thema. Zo was er een André Hazes-avond gehad en een meezingavond. Zaterdag 8 juli is er een Flower-Poweravond."

Happen & Stappen is open maandag tot en met donderdag van 11.00 tot 01.00 uur, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 2.00 uur en zondag van 14.00 tot 22.00 uur. Meer info op www.happenenstappenpapendrecht.nl of via facebook. Of bel 078 - 615 0656.

Reageer als eerste
Meer berichten