Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Zaterdag werd er gelopen in de regen, maar de sfeer was er niet minder om. (foto Pieter van den Berg)
Zaterdag werd er gelopen in de regen, maar de sfeer was er niet minder om. (foto Pieter van den Berg)

Saamhorigheid tijdens Samenloop voor Hoop

Papendrecht - De Samenloop voor Hoop op het marktplein begon vrijdagmiddag in de stralende zon, al waaide vlak voor aanvang het grote bord met de tekst 'Hoop=Leven' nog om. Maar liefst 28 teams deden mee aan de 24-uurs wandelestafette, waarmee geld werd ingezameld voor onderzoek naar kanker.

De opening werd verricht door voorzitter Hans Ardon, ambassadeur en oud-burgemeester Kees de Bruin en burgemeester Aart-Jan Moerkerke. "Eén op de 9 mensen heeft in z'n omgeving te maken met kanker", zei Moerkerke in zijn speech. Dat was goed te zien tijdens de indrukwekkende kaarsenceremonie vrijdagavond, waarbij langs de route duizenden kaarsen werden aangestoken. Elke kaarsenzak representeerde iemand die kanker had of heeft. 

Kramen

Elk team had een eigen kraam op de markt, waarin ze diverse spullen voor het goede doel verkochten. Zo was de familie Van Herk aanwezig met kramen vol elpees en cd's en verkocht het team van de gemeente onder meer tweedehands boeken. Ook met allerlei lekkernijen en activiteiten als ringwerpen, grabbelen, bloemenmuur en het leggen van tarotkaarten werd geld ingezameld. 
Er was muziek van onder meer muziekvereniging Excelsior, popkoor Papendrecht, dj's Compact & Keller, House of Drums. De Smarties zongen niet alleen, maar overhandigden ook een cheque van 450 euro.

Kinderloop

Een gesigneerd Feyenoord-shirt dat geveild werd, leverde 750 euro op. Zaterdagmiddag liepen er een uur lang kinderen mee. Deze Wasko kinderloop bracht 915 euro op.

Zaterdag liepen de 400 lopers in de regen. "Hierdoor viel de verkoop een beetje stil, maar de sfeer was er niet minder om. Het was een fantastisch weekend. Zoveel warmte en betrokkenheid tussen mensen die zich allemaal met hart en ziel hebben ingezet om van het wandelevenement een succes te maken", vertellen Hans Ardon en Wilma Havermans van de organisatie.

Opbrengst

De 24-uurs estafettewandeling en de vele activiteiten hebben voorlopig  64.518,64 euro opgebracht. 
In 2018 starten de voorbereidingen voor de 3e SamenLoop voor Hoop Papendrecht, die in 2020 gelopen zal gaan worden.
 

 

Reageer als eerste
Meer berichten