Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Het elftal JO15-2 bezocht dit weekeinde SV Cappel in Blomberg. (foto: pr)
Het elftal JO15-2 bezocht dit weekeinde SV Cappel in Blomberg. (foto: pr)

Jeugd VV Drechtstreek op bezoek bij SV Cappel

Papendrecht - In het kader van de stedenband Papendrecht-Blomberg werd door het elftal JO15-2 (voorheen C2) van de VV Drechtstreek deelgenomen aan het "Sportfest" van de plaatselijke sportvereniging SV Cappel.

Het elftal met leiders en een tiental,ouders vertrok zaterdag  exact om 7.00 u vanaf de de parkplaats bij de voetbalvereniging.Na een korte pauze werd even voor 12.00 u de bestemming bereikt. Een hartelijke ontvangst met koffie,  thee en limonade viel ons ten deel. Onze contactpersoon, Friedrich Reineke, had alles goed voorbereid en heeft maar een groot doel, het de Drechtstrekers naar de zin te maken. Uit vervolg van dit verhaal zal dat ook overduidelijk blijken.
 

Wedstrijd


De voetbalwedstrijd tegen een "Spielgemeinschaft" uit de deelgemeenten Belle,Cappel en Reelkirchen was zeer geslaagd en werd met 3-2 gewonnen. Een bijzonderheid was toch wel dat de keeper en spits van plaats ruilden. De nieuwe  spits werd veel kansen geboden maar miste telkens op een haar na. Het elftal beleefde dit op hilarische wijze en met veel gelach. De stemming zat er in.

Na de wedstijd werd door de spelers  flink gegeten. De zogenoemde "fackels" ,- een spies met vlees - werd door het elftal zeer veel gekozen. Overigens de verzorging was fantastisch geregeld.

Tijd voor spel zonder grenzen. Het elftal, maar ook de leiders en ouders werden aan het werk gezet met  de gekste spelletjes.Het mooiste was toch wel met water gevulde sponzen over de schutting gooien en  uitknijpen  in een bak die zo snel mogelijk vol moest zijn. In de tussentijd ging het verorberen van fackelsgewoon door.

 De avond was aangebroken. De spelers werden naar hun verblijf in de sporthal gebracht. Daar is nog enkele uren gevoetbald, slechts tot ongeveer 2.30 uur waren ze volgens de leiders daarmee bezig.

De senioren bleven op het voetbalveld, ook wel "waldstadion"  genoemd. Bier  en Schager muziek viel ons ten deel. De band Cappler Lockvögel had vele hits in voorraad, Vooral oude Duitse Schlagers  waaronder natuurlijk de Duitse versie Tulpen uit Amsterdam. Rond de klok van elf naar het hotel in Bad Meinberg

De zondag werd besteed aan atletiek. Ook hier werd op speelse wijze mee omgegaan .zoals een koprol maken bij de 100 meter sprint. Naast de  100 meter vond verspringen en kogelstoten plaats.

Om 14.00 uur werd afscheid genomen en na een voorspoedige reis werd de lokatie van Drechtstreek bereikt.

Het weekend werd gekenmerkt door een bijzonder goede sfeer en sportiviteit. Na een eerste geslaagd bezoek in 2015 mag worden gesteld dat de band tussen de twee verenigingen verstevigd is en over en weer meer sportieve activiteiten zullen plaatsvinden. De principe afspraak werd gemaakt dat SV Cappel jeugd deelneemt aan een zaaltoernooi in oktober 2017 in Papendrecht.

(door Dirk Luteijn, VV Drechtstreek)

Reageer als eerste
Meer berichten