Koffie voor cliënten Voedselbank

Papendrecht - Alweer voor het 5e jaar zamelden Lionsclub Alblasserwaard Souburgh en Lionsclub Alblasserwaard d'Egelantier DE-koffiepunten ingezameld, die door het winkelend publiek in diverse winkels konden worden ingeleverd. In de West-Alblasserwaard werden er 1.3 miljoen koffiepunten geteld, zodat er in Papendrecht de komende weken 1062 pakken koffie ten goede komen aan de cliënten van de Voedselbank. Bestuursleden van de Lionsclub overhandigden deze pakken donderdagmiddag symbolisch aan een zeer verheugde Annie Poelman van de Voedselbank.

Nadat de leden van de Lionsclub deze koffiepunten hadden verzameld en geteld, werd er donderdagmiddag 30 maart door een delegatie van de Lionsclub een prachtig resultaat bekendgemaakt op de locatie van de Voedselbank, want: alleen al voor de Papendrechtse cliënten leverde deze actie 1062 pakken Douwe Egberts koffie op, want zo is de gedachte achter deze actie: 'een kopje koffie hoort bij het sociale leven.'
Bestuurslid van de Voedselbank Annie Poelman toonde zich zeer verheugd, nadat haar een epistel werd overhandigd waarop het getal stond van de enorme hoeveelheid pakken koffie die de actie heeft opgebracht. President van de Lionsclub Cor Verdoorn had de schone taak om dit fraai ogende epistel aan de 'wall of fame' op te hangen, een muur waarop inmiddels al meerdere donaties worden getoond. "Zo'n grote gift hebben we nog nooit gehad," roept Annie uit, om er dan op te laten volgen: "Waar laten we dat?"

Houdbaar

Hierop weten de mannen van de Lionsclub raad: "Het is lang houdbaar, dat is één van de redenen dat we koffie bijeen sparen. Daarnaast gaan wij er, net als Douwe Egberts, vanuit dat juist dit een reden is dat er nooit koffie in een pakket van de Voedselbank zit. En dat terwijl koffie juist een moment van rust betekent, waarbij je even kan bijpraten met elkaar." Annie voegt nog toe: "Onze cliënten vragen er wekelijks naar."
Om het feest nog groter te maken vult Jan Pieter aan: "Sommige mensen boden ook Perla punten aan. Hiermee gingen we naar Albert Heijn, met de vraag: 'wat doen we hier mee?' Als antwoord sponsort Albert Hein 44 pakken Perla koffie.
Cor Verdoorn, Jan Pieter Bal en Wiebe Schievink besluiten met de woorden: "Wij zijn ook heel blij met dit resultaat, we willen dan ook alle mensen hartelijk danken voor het doneren van hun punten en meteen daarbij de oproep plaatsen om vooral door te sparen, want we gaan volgend jaar gewoon weer verder. Het is leuk om te doen. We danken het Papendrechts Nieuwsblad ook voor de wekelijkse publicaties, dat heeft enorm geholpen."

Meer berichten