Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Foto: Hans van Oosterhoudt

Gerechtelijke uitspraak in fraudezaak ambtenaar begraafplaats

PAPENDRECHT - Woensdag heeft de rechter uitspraak gedaan tegen een voormalig ambtenaar van de gemeente Papendrecht. De rechter heeft een veroordeling uitgesproken voor ambtscorruptie door het doorgeven van gegevens waarmee de privacy van mensen is geschonden. Ook is de ambtenaar schuldig bevonden voor het aannemen van steekpenningen voor meer dan € 8.000,- . Dit bedrag wordt teruggevorderd door de rechtbank.

Daarnaast is geld verduisterd uit niet-afgedragen contante betalingen, waarvan de rechtbank een bedrag bewezen acht van € 27.686. Dit bedrag komt de gemeente toe en dient de veroordeelde aan de gemeente terug te betalen. Hij krijgt bovendien een taakstraf opgelegd van 200 uur. 

"De uitspraak van de rechter is een belangrijke stap in een zaak die velen in onze gemeente heeft geraakt", reageert een woordvoerder van de gemeente Papendrecht. "De gemeente hoopt dat betrokkenen hiermee een vervelende periode kunnen afronden. De gemeente informeert betrokkenen voor zover mogelijk over de uitspraak. Indien gewenst is er opnieuw gelegenheid voor een gesprek met de gemeente over deze zaak. Ook hebben we ervoor gezorgd dat er geen nadelige effecten voor de nabestaanden zijn ten aanzien van hun rechten. Direct na het strafontslag in 2015 zijn maatregelen genomen om een herhaling van een dergelijke fraude te voorkomen." 

Reageer als eerste
Meer berichten