• Alles
 • (17)
  Overig
 • (55)
  Algemeen
 • (36)
  Sport
 • (15)
  Evenement
 • (13)
  Cursus-Workshop

Dutch Swing College Band

zondag 17 februari 14:30 uur

In 1917 werd in New York de eerste 78-toeren jazzplaat opgenomen door de Original Dixieland Jass Band uit New Orleans. Een jaar later veroverde de nieuwe muzieksoort ook Europa. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd op 5 mei 1945 de Dutch Swing College Band opgericht. Het orkest geldt als hét visitekaartje van de Nederlandse jazz.

De Dutch Swing College Band viert het 100-jarige bestaan van de jazzmuziek. Hiervoor putten de musici uit een selectie van hoogtepunten uit de traditionele jazz, aangevuld met hits uit het meer dan 70-jarige repertoire van de DSCB. Verfrissende arrangementen in de onmiskenbare DSCB-sound worden gespeeld door een energiek, verjongd orkest. Muzikaal vuurwerk.

Voorafgaand aan deze voorstelling is er ook een lekkere en gezellige High Tea. Op het menu staan: saucijzenbroodje, kaasbroodje, bon-bon, zalm sandwich, sandwich Old Amsterdam, wram ham/roomkaas, muffin, choco eclair, luxe gebakje en natuurlijk onbeperkt koffie en thee.  Aanvang 12.30 uur, entree €15,75. Je kunt de kaarten voor de high tea tegelijk met de kaarten voor de DSCB bestellen, maar uiterlijk maandag 11 februari.

Entree: €25,70 / €24,15


deel deze activiteit

Locatie

Theater De Willem
Papendrecht
van der Palmstraat
3351ha


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.